Primer Tallers UNINTEGRA de reciclatge i capacitació professional per a persones que treballen amb refugiats a Grècia

/, Uncategorized @ca/Primer Tallers UNINTEGRA de reciclatge i capacitació professional per a persones que treballen amb refugiats a Grècia

Primer Tallers UNINTEGRA de reciclatge i capacitació professional per a persones que treballen amb refugiats a Grècia

Els Tallers són una part essencial del Projecte UNITEGRA. La sobtada onada de desenes de milers de refugiats que van entrar a Grècia a partir del 2015 van deixar el país desbordat. Administracions i ONGs van haver reaccionar els recursos necessaris per a la situació d’emergència. La urgència ha impedit sovint que els professionals que havien de treballar amb els refugiats poguessin actualitzar coneixements, sobretot a parir de pràctiques innovadores recentment testades amb èxit,

 

El projecte UNINTEGRA ha considerat necessari organitzar fins a 10 tallers durant la durada del programa per a la millora de les habilitats pràctiques dels participants quan es tracta de refugiats. Per exemple, un dels tallers del projecte posa de relleu els mètodes de tractar amb els nens sotmesos a estrès post traumàtic.

 

Des de gener de 2018, la Fundació ACSAR ha organitzat dos dels deu tallers requerits.

 

El primer taller es va desenvolupar durant un període de tres mesos i es va dur a terme amb l’ajuda de refugiats reals escollits pel Fòrum Grec dels Migrants. Aquest taller es va centrar en les necessitats dels refugiats a Grècia i en com mostrar adequadament la professionalitat en les seves interaccions socials. Els participants han redactat un document acadèmic que es presentarà durant la Conferència Internacional sobre Bones Pràctiques per a la Inclusió Social dels Refugiats, que tindrà lloc a Atenes els dies 14 i 15 de juny de 2018.

 

El segon taller va ser conduït pel Dr. Essam Doad de l’ONG Humanity Crew i es va centrar en pràctiques efectives sobre la recuperació psicològica i amb més detall, atenent a dones i nens que s’enfronten al TEPT. El Taller s va dur a terme en coincidència amb a Conferència Internacional i posteriorment al Camp de Refugiats Eleonas a Atenes.

2018-10-01T17:31:03+00:00