Presentat el prototip beta d’App4Refs a Grècia

/, Uncategorized @ca/Presentat el prototip beta d’App4Refs a Grècia

Presentat el prototip beta d’App4Refs a Grècia

En coincidència amb la Conferència Internacional sobre les Millors Pràctiques per a la promoció, la inclusió social i la integració local dels refugiats, organitzada els dies 14 i 15 de juny a Atenes en el marc del projecte UNINTEGRA, la Fundació ACSAR va presentar el primer prototip de l’ App4Refs.

 

L’App4Refs és una eina que preveu millorar la qualitat de vida dels refugiats que arriben o s’han d’estar a l’àrea metropolitana d’Atenes.

 

Durant la presentación de l’App4Refs,  Jordi Tolrà i Javier Ideami de la Fundació ACSAR van explicar les funcionalitats i característiques de l’aplicació, que pretén facilitar la integració i adaptació a un nou entorn per a la comunitat de refugiats. L’aplicació va ser dissenyada amb la participació dels mateixos refugiats, utilitzant diversos grups objectiu migrants i els seus comentaris per ajudar a modelar la construcció i el disseny.

 

L’aplicació no utilitza paraules, només imatges i símbols fàcilment reconeixibles, de manera que sigui accessible per als refugiats de tots els orígens i nivells educatius diferents. Les icones són brillants, acolorides i fàcils de recordar i s’han demostrat com la millor opció després d’assaigs continus amb grups de recerca de refugiats.

 

El disseny de l’aplicació també utilitza un flux ràpid, oferint un accés molt ràpid a les diferents opcions. L’usuari en tot moment pot accedir a una ubicació específica en dos clics i tornar a la pàgina d’inici o a la ubicació anterior en qualsevol moment amb només un. Per simplificar encara més l’aplicació, cada ubicació té una estructura coherent. Cada icona tindrà el nom de la ubicació, l’adreça, una icona que mostra si la ubicació és gratuïta o no, una icona que mostra la llengua específica parlada a la ubicació, el lloc web o la informació de contacte, les hores de la ubicació i, finalment, una opció per veure els mapes de Google que s’utilitzen per donar indicacions a la ubicació.

 

L’aplicació està destinada a ajudar els refugiats a trobar ràpidament l’ajuda i els recursos que necessiten després de la seva arribada a Atenes, ja que la majoria dels refugiats actualment a la ciutat s’hi hauran de quedar  durant un període prolongat de temps.

 

Això ho fa proporcionant informació sobre adreces, enllaços útils, allotjaments, aliments, assistència sanitària, higiene, assessorament jurídic i una gran quantitat d’altres serveis i recursos que els refugiats poden utilitzar perquè la transició cap a Grècia sigui més suau. A més, l’aplicació també inclou eines per ajudar a socialitzar els refugiats, com ara informació sobre parcs, activitats culturals, botigues que venen productes del seu país, ONG, formació, mà d’obra i altres maneres d’involucrar-se.

 

La Universitat de Santiago de Compostel·la (USC) per mitjà del profesor José Varela, està contribuint a aquest projecte desenvolupant els treballs  d’enginyeria tècnica necessaris perquè la versió definitiva de l’aplicació estigui a punt després de l’estiu de 2018.

 

App4refs estarà disponible de manera gratuïta i també és una aplicació web progressiva, és a dir, es pot accedir des de qualsevol navegador d’Internet sense haver de descarregar res. App4refs està en camí de ser llançat a l’octubre d’aquest any.

                              

2019-04-29T13:02:48+00:00