A punt la Conferència Internacional. Del 14 al 15 de juny de 2018 a l’Aggelopoulou Auditorium.

//A punt la Conferència Internacional. Del 14 al 15 de juny de 2018 a l’Aggelopoulou Auditorium.

A punt la Conferència Internacional. Del 14 al 15 de juny de 2018 a l’Aggelopoulou Auditorium.

La Conferència Internacional “Promoting social inclusion anf local Integration of Refugees: best practices and innovative tools”, organitzada per la National and Kapodistrian University of Athens i la Fundació ACSAR de Catalunya, dins del projecte europeu UNINTEGRA, estudia els millors resultats i bones pràctiques obtingudes a Grècia i altres indrets d’Europa en la integració social de les persones refugiades de guerra.

Amb més de 150 persones participants inscrites, la Conferència reunirà durant dos dies a representants d’administracions públiques, organitzacions no governamentals nacionals i internacionals en sessions plenàries, grups de treball i tallers.

La Conferència presenta els millors projectes d’èxit provat i les millors pràctiques en la inclusió social de les persones refugiades obtinguts a Grècia i altres països europeus. D’altra banda, intentarà definir estàndards de qualitat per millorar la gestió dels i les professionals de les administracions públiques i ONGs.

Hi haurà presentacions de l’ACNUR, la Ciutat d’Atenes, el Govern i els ajuntaments de Catalunya, la Fundació Barça, i entitats com Praksis, Solidaritat Now, Antígona, el Greek Forum of Migrants, Lighthouses, entre d’altres. La Generalitat de Catalunya presentarà el seu innovador i exitós programa de Mentoria, un projecte que actualment atén a més de 200 persones refugiades amb 300 participants. El dijous a la tarda, l’ONG internacional Humanity Crew ofereix un taller sobre nens i estrès post- traumàtic.

El discurs de cloenda serà impartit pel Prof. Dr. Nicholas Demertzis, president del Centre Nacional d’Investigació Social (EKKE).

 

Presentació de App4Refs, aplicació innovadora de telefonia mòbil per oferir serveis als refugiats

Un dels punts forts de la conferència és la presentació del prototip d’App4Refs d’una aplicació per a telefonia mòbil creada per la Fundació ACSAR de Catalunya amb el suport tècnic de la Universitat de Santiago de Compostel·la i el Greek Forum of Migrants. L’aplicació ha estat dissenyada amb la participació dels mateixos refugiats per facilitar el seu accés a informació i serveis clau a la seva arribada a Grècia. La seva presentació pública tindrà lloc el divendres 15 a les 13:00 hores en el marc de la conferència en un acte obert als mitjans de comunicació.

2018-10-01T17:14:03+00:00